Chakrák
Ebben az elektromagnetikus energiaburokban létezik egy függőleges erőáram, a gerincoszlop mentén, a hét fő csakrával. Ahol az energiaszálak 21x keresztezik egymást, ott alakultak ki a fő csakrák, ahol 14x, ott a 21 mellék csakra. Ahol 7x, ott az akupunktúrás pontok. A szivárvány színeit követve láthatóak egymás fölött. A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent, a látók ugyanis forgó örvényként érzékelték. Ezek a tölcsér alakú örvények a gerincoszlop felé szűkülnek. Az első és a hetes csakra kivételével, párosával találhatók, elöl és hátul. Elöl az érző, hátul az akarati központtal. Minden csakrához kapcsolódnak különböző testrészek, belső-elválasztású mirigyek, és az adott auraréteghez kapcsolódva adja a pszichés hátteret.

Mérete: Jól működő csakra nyitott tölcsér része kb. 15 cm, a mellék csakra 2-3, az akupunktúrás pontok kb. 1 cm-esek.Fő feladata: Az energia felvétele, továbbítása a következő csakrának, energiatesteknek. Csakrába belép az elsődleges energia. Energiavezetékeken keresztül az energia eljut az idegrendszerhez, az endokrinrendszerhez, majd a véráramba kerülve vitalizálja az egész szervezetet. Egészségünk kulcsa tehát az akadálytalan enrgiaáramlás. Félelmeink, negatív gondolataink, a feszültség, az aggályoskodás, rosszindulat energiablokkot képeznek a csakrákban, az auránkon és az energiavezetékben, megakadályozza az energia szabad áramlását. A blokk előtt energia halmozódik fel, míg a blokk mögött energiahiányos terület keletkezik. Ha sokáig megmarad, átíródik a fizikai síkra, és az energiahiányos terület alatti testrészek, megbetegedéséhez vezethet. Egy csakra működhet szabályosan, lehet túl nyitott, túl sok energiát engedve be, vagy lehet alulműködő, kevés energiával telve.

A csakrák egyfajta energiakerekek - forgók, melyek biztosítják a szervezet energiaáramlását. Ezeken keresztül vesszük fel az energiát a mindennapi életünkhöz, illetve ezekből a pontokból jut tovább a felvett energia testünk különböző pontjaihoz, szerveihez. Ezért nagyon fontos, hogy a csakrák jól működjenek - az adott csakrához tartozó szervek megfelelő energiát kapjanak.A csakrák elhelyezkedésüknek megfelelően áthatják a testet: befolyásolják nemcsak a szervek müködését, de az érzelmeket és a gondolatokat is.Csak akkor egészséges az ember és érzi jól magát, ha minden csakrája kiegyensúlyozottan és optimálisan működik.A környezeti befolyások, a helytelen táplálkozás, a stressz vagy a negatív gondolatok megzavarják a csakrák működését, Ez a zavar megmutatkozhat energiahiányban, de akár valamely csakra fokozott működésében is, amely aztán lelki problémákhoz, közérzeti zavarokhoz, szervek működési zavaraihoz, sőt a legrosszabb esetben akár krónikus betegségekhez is vezethet.Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.A csakrák által felvett energia a gerincoszlop mentén lentről felfelé áramlik - a meridiánoknak nevezett energiacsatornákon.A meridiánokat tehát a csakrák látják el energiával.A csakrák energiája kifelé is sugárzik, ez alkotja az aurát.Ahogy öregszünk, csakráink egyre kisebbek lesznek.A test elülső oldala általában finom anyagi energiát vesz fel, míg hátulsó oldala energiát ad le. A korona és a gyökér csakra kivételével, minden fő csakrának van egy aktív és egy passzív része. Az aktív rész elől, a passzív rész hátul helyezkedik el. Minden csakra a test bizonyos területének jóllétéért felelős: a csakrák mindegyikéhez rendelhetők meghatározott feladat  - és hatáskörök, valamint ezenfelül bizonyos színek, hangok és elemek.